Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Ziegenfrischkäse
- 50 g Butter, in Stücken
-
50
g Ziegenmilch
lub 50 g Milch - 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- ½ TL Salz
- 1 Ei
Rhabarberfülle
- 140 g Rhabarber, in Stücken
- 20 g Tomatenmark
- 1 TL frischer Thymian, Blättchen abgezupft
- ½ TL Salz
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
- 60 g Gelierzucker 2:1
Fertigstellung
- ½ TL Zucker
- ½ TL Salz
- ½ TL Thymian, getrocknet
- 1 Ei
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 100 g Ziegenweichkäse (z.B. Picandou)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 839 kJ / 200 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Vollkorn Mangold-Quiche
1h 30min
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
45 min
Bärlauchroulade mit Paprikasalat
1h
Rote-Bete-Carpaccio
2h 45min
Topinambur-Puffer mit Ricottakren
30 min
Quitten-Cranberry-Strudel
1h 10min
Rhabarber-Tiramisu
3 Std.
Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)
1h 30min
Spargelflammkuchen mit Walnüssen
1h 15min
Ingwer-Quitten-Streusel
1 godz. 5 min