![Harissa Harissa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F2DC0868-46A7-4569-A865-BEB9317A716E/Derivates/3C4F21C8-37CA-4960-A4BE-2FBDADAFFF81.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g rote Chilischoten, getrocknet, entkernt (siehe Tipp)
- 2 EL Kreuzkümmel, ganz
- 2 EL Koriandersamen
- 2 EL Salz
- 6 Knoblauchzehen
- 4 - 5 EL Olivenöl, je nach Konsistenz
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2902 kJ / 693 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 18 g
Alternatywne przepisy
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Ras el Hanout
15 Min
Gelbe Currypaste
20min
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
1 Std.
Garam Masala (Gewürzmischung)
10min
Ghee
20min
Curry Madras (Gewürzmischung)
5 Min
Harissa-Gewürz
5 Min
Jerusalem-Gewürzmischung
5 Min
Rote Currypaste
10min
Chicken Tikka
3 Std. 30 Min
Tikka-Paste
1 Std.