Mandel-Biscotti mit pochierten Quitten

Mandel-Biscotti mit pochierten Quitten

3.6 8 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 Portionen

Składniki

Mandel-Biscotti
  • Eier
    3
  • brauner Zucker
    80 g
  • Milch
    50 g
  • Weizenmehl
    100 g
  • Mandelmehl
    250 g
    250 g Kastanienmehl
  • Backpulver
    1 TL
  • Mandeln, ungeröstet
    100 g
Pochierte Quitten und Fertigstellung
  • Wasser
    400 g
  • Marsala-Wein, süß
    250 g
  • Zucker
    300 g
  • Kardamomkapseln
    6
  • Orangenschale unbehandelt (à 1 x 4 cm)
    4 Streifen
  • Zitronenschale unbehandelt (à 1 x 4 cm)
    4 Streifen
  • Quitten (ca. 4 Stück), geschält, entkernt, geachtelt
    800 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 627 kcal / 2627 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...