Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillecreme
- 150 g Magertopfen
- 100 g Naturjoghurt
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- ¼ TL Ingwer, gemahlen
- 30 g Vanillezucker
- Vanillemark von 1 Vanilleschote
Karotten-Trauben-Gewürz-Kompott
- 70 g getrocknete Marillen, entsteint, halbiert
- 10 - 15 g kandierter Ingwer, nach Geschmack
- 250 g Karotten, in Stücken
- 100 g Traubensaft, weiß
- 200 g Wasser
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Mandelstifte zur Dekoration
- 1 Sternanis
- ¼ TL Lebkuchengewürz
- weiße Weintrauben, halbiert und entkernt, zur Dekoration
-
Rosinen, zur Dekoration
lub Cranberrys, getrocknet, zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 974 kJ / 232 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Mais-Mandel-Kuchen
1sa 10 dk
Asiatischer Weißkohl-Möhren-Salat mit Drumsticks
50 min
Waldorfsalat
30 min
Radieschensalat
10 dk
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10 dk
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20min
Rotkohl-Kokos-Slaw
20min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15 min
Chinakohl-Salat mit Croûtons und Lachs
20min
Kohlrabi-Birnen-Salat
35 min
Radieschen-Apfel-Salat
10 dk
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 dk