Karotten-Trauben-Gewürz-Kompott mit Vanillecreme

Karotten-Trauben-Gewürz-Kompott mit Vanillecreme

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

Vanillecreme
  • Magertopfen
    150 g
  • Naturjoghurt
    100 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Ingwer, gemahlen
    ¼ TL
  • Vanillezucker
    30 g
  • Vanillemark von 1 Vanilleschote
Karotten-Trauben-Gewürz-Kompott
  • getrocknete Marillen, entsteint halbiert
    70 g
  • kandierter Ingwer nach Geschmack
    10 - 15 g
  • Karotten in Stücken
    250 g
  • Traubensaft weiß
    100 g
  • Wasser
    200 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
  • Mandelstifte zur Dekoration
  • Sternanis
    1
  • Lebkuchengewürz
    ¼ TL
  • weiße Weintrauben halbiert und entkernt, zur Dekoration
  • Rosinen zur Dekoration
    Cranberrys, getrocknet, zur Dekoration

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 974 kJ / 232 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...