Urządzenia i Akcesoria
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Auberginen in Stücken (3 cm)500 g
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebeln halbiert250 g
-
Öl30 g
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
1 g
Kalorie
319 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50 min
Gemüse Biryani
50 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 min
Dhokla
30 min
Paneer
5 godz. 30 min
Paneer
6 godz. 30 min
Koriander Chutney
5 min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15 min
Kashmiri Reis
30 min
Dal Tadka
30 min
Palak Paneer
45 min