Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g Auberginen, in Stücken (3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45 min
Gefüllte Parathas
1h 20min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Paneer
5h 30min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 min
Möhren-Halwa
40min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15 min
Rote Bete Tikki
1h
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Pudla mit Spinat und Paneer
1h
Nadan Mutta (Eier Curry)
50min
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50min