![Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta) Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E03D2EB3-778B-476B-A57E-709916CF68A0/Derivates/959D0234-940B-4F46-8A82-BAEE1C2B255C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g Auberginen, in Stücken (3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g