Pfeffernüsse mit Guss

Pfeffernüsse mit Guss

3.9 27 ocen
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
50 Stück

Składniki

Knetteig
  • Zitronat z.B. von Dr. Oetker
    25 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Backpulver z.B. Backin von Dr. Oetker
    1 ½ gestr. TL
  • Zucker
    160 g
  • Zitronenschale z.B. Finesse von Dr. Oetker
    1 Pck.
  • Salz
    1 Prise
  • Ei
    1
  • Ingwer, gemahlen
    1 Msp.
  • Kardamom, gemahlen
    1 Msp.
  • Gewürznelken gemahlen
    1 Msp.
  • Piment, gemahlen
    1 Msp.
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    1 Msp.
  • Milch
    3 ½ EL
  • Mandeln, gemahlen z.B. von Dr. Oetker
    25 g
Guss und Fertigstellung
  • Zucker
    175 g
  • Wasser, heiß
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 1 g
Kalorie 217 kJ / 52 kcal
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...