Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Sultaninen
- 60 g Rum
- 50 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 200 g Zartbitterkuvertüre
- 50 g Zitronat
- 50 g Orangeat
- 150 g Haselnüsse
- 80 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Zucker
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 210 g Butter, in Stücken
- ½ TL Zimt
- 1 Msp. Piment
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 529 kJ / 126 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangenplätzchen
2u. 10min
Elisenlebkuchen
2 Std. 30 Min
Kartoffel-Zimt-Kuchen (Dätscher)
2 godz.
Napoleonhüte
2 godz.
Pfeffernüsse
1 Std.
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25 min
Quarkstollen
1h 10 min
Dinkel-Walnuss-Stollen
27h
Stollenhappen
50 min
Mohnstollen
26h
Christstollen, klassisch
4h
Schokoladen-Lebkuchen
9 godz. 45 min