Urządzenia i Akcesoria
Kleine Schokoladenstollen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 48 godz.
48 Scheiben
Składniki
-
Sultaninen200 g
-
Rum60 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen50 g
-
Zartbitterkuvertüre200 g
-
Zitronat50 g
-
Orangeat50 g
-
Haselnüsse150 g
-
Milch80 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker20 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
-
Butter in Stücken210 g
-
Zimt½ TL
-
Piment1 Msp.
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Puderzucker2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
2 g
Kalorie
529 kJ /
126 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Stollen
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Buttermilchkuchen
50 min
Kartoffel-Zimt-Kuchen (Dätscher)
2 godz.
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Leipziger Lerchen
1 godz. 45 min
Quark-Hefe-Taler
2 godz. 15 min
Mohn-Buttermilch-Kuchen mit Pfirsichen
1 godz.
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Pfefferkuchen
1 godz.
Saure-Sahne-Plätzchen
2 godz.
Mohnstollen
26 godz.
Christstollen, klassisch
4 godz.
Stollenhappen
50 min