Lasagne al pesto, patate e fagiolini

Lasagne al pesto, patate e fagiolini

4.3 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Lasagne
  • di farina + q.b.
    300 g
  • uova
    3
  • di olio extravergine di oliva
    ½ cucchiaio
  • di sale
    1 cucchiaino
Pesto
  • di Parmigiano a pezzi (2-3 cm circa)
    150 g
  • di pecorino a pezzi (2-3 cm circa)
    30 g
  • di pinoli
    30 g
  • di aglio
    1 spicchio
  • di foglie di basilico fresco lavate ed asciugate delicatamente
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    150 g
  • di sale
    1 pizzico
Besciamella
  • di burro
    50 g
  • di farina
    50 g
  • di latte
    700 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di pepe nero macinato fresco
    2 pizzichi
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di patate pelate e a rondelle (0.5-1 cm)
    300 g
  • di fagiolini verdi a pezzi (3-4 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 785 kcal / 3284 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 351 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...