Insalata di gamberoni alla siciliana

Insalata di gamberoni alla siciliana

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di cipolla rossa a fettine sottili (1-2 mm)
    200 g
  • di aceto di vino rosso a seconda dei gusti
    30 - 40 g
  • di prezzemolo fresco senza steli
    10 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    ½
  • di succo di lime appena spremuto
    40 g
    40 g di succo di limone, appena spremuto
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    300 g
  • di gamberoni, crudi, sgusciati (circa 1000 g di gamberoni con il guscio)
    500 g
  • lime a fette (2-3 mm)
    1
    1 limone, a fette (2-3 mm)
  • di finocchi a fettine sottili (1-2 mm)
    200 g
  • di pomodoro ciliegino tagliati a metà
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 187 kcal / 785 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...