Passato di lenticchie rosse e tonno

Passato di lenticchie rosse e tonno

4.5 47 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    80 g
  • di sedano rapa sbucciato ed a pezzi (2-3 cm)
    200 g
    200 g di patate a pasta farinosa, sbucciate ed a pezzi (2-3 cm)
  • di lenticchie rosse
    300 g
  • di acqua
    900 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di tonno in scatola al naturale sgocciolati (circa 150 g l'uno)
    4 filetti
  • di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di pepe nero macinato (opcjonalnie) fresco o in polvere
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 552 kcal / 2309 kJ
Białko 56 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...