![Passato di lenticchie rosse e tonno Passato di lenticchie rosse e tonno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8086B2DA-498B-446C-AA44-6842402B6897/Derivates/ACB1FCF9-AEE5-4B72-8EEB-4CC3165ADAD3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
200
g di sedano rapa, sbucciato ed a pezzi (2-3 cm)
lub 200 g di patate a pasta farinosa, sbucciate ed a pezzi (2-3 cm) - 300 g di lenticchie rosse
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 4 filetti di tonno in scatola al naturale sgocciolati (circa 150 g l'uno)
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco o in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2309 kJ / 552 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di fagioli e ceci al profumo di rosmarino
40 min
Purea di fagioli e spinaci
35 min
Vellutata di cannellini e borlotti con gamberi
50 dk
Zuppa di piselli secchi
1h 25min
Mercimek corbasi (Crema di lenticchie rosse)
45 min
Crema di spinaci e Asiago
45 min
Crema di piselli
45 min
Crema di broccoli e porri
45 min
Crema di fagioli borlotti
35 min
Purea di fagioli con spinaci
30 min
Zuppa di lenticchie rosse
50 dk
Zuppa di piselli spezzati
1h