Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
200
g di sedano rapa, sbucciato ed a pezzi (2-3 cm)
lub 200 g di patate a pasta farinosa, sbucciate ed a pezzi (2-3 cm) - 300 g di lenticchie rosse
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 4 filetti di tonno in scatola al naturale sgocciolati (circa 150 g l'uno)
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco o in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2309 kJ / 552 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purea di fagioli con spinaci
30 Min
Vellutata d'inverno
50 Min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 Min
Mercimek corbasi (Crema di lenticchie rosse)
45 Min
Zuppa di lenticchie rosse
50 Min
Vellutata di patate dolci e gamberi
45 Min
Vellutata di patate dolci, lenticchie rosse e latte di cocco
30 Min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45 Min
Vellutata di carote e pastinaca
50 Min
Vellutata di pomodoro e basilico
30 Min
Vellutata di fagioli e cozze
1 Std. 5 Min
Purea di fagioli e spinaci
35 Min