Wersje kompatybilne
Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Melanzane ripiene
- 3 melanzane
- 2 pizzichi di sale
- 80 g di olio di oliva
- 100 g di bulgur
- 250 g di acqua
- 50 g di cipollotto, a pezzi
- 100 g di peperone rosso, a pezzi
Salsa allo yogurt
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di zafferano in polvere
- 1 spicchio di aglio
- 180 g di yogurt greco
- 50 g di chicchi di melograno
- 30 g di pinoli, tostati
- 20 g di foglie di basilico fresche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cime di rapa e cous cous
35 Min
Purè di carciofi e tofu
20 min
Zucca con miglio, pesto di nocciole e broccoli (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Polpette di kale
40 min
Funghi ripieni di quinoa con verdure saporite
45min
Lasagne con castagne, zucca e finocchietto selvatico
55 Min
Insalata di broccoli con bacche di goji
10 Min
Falafel di fave e ceci
40 min
Mezzelune di melanzane e quinoa (vegan)
55 Min
Melanzane ripiene di quinoa
1h 35 min
Funghi ripieni di feta e spinaci
35 Min
Lasagnetta con zucca e funghi
1h 15min