![Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cfa3327b-9347-4f71-807c-fce0075e8dc2/Derivates/a8017443-7a66-4851-999e-4c47a8bcd7c8.jpg)
Wersje kompatybilne
Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Melanzane ripiene
- 3 melanzane
- 2 pizzichi di sale
- 80 g di olio di oliva
- 100 g di bulgur
- 250 g di acqua
- 50 g di cipollotto, a pezzi
- 100 g di peperone rosso, a pezzi
Salsa allo yogurt
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di zafferano in polvere
- 1 spicchio di aglio
- 180 g di yogurt greco
- 50 g di chicchi di melograno
- 30 g di pinoli, tostati
- 20 g di foglie di basilico fresche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Formaggio vegano tritato
10min
Pranzo probiotico multicolor
35 min
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8h
Crêpes ai carciofi (vegan)
1 Std. 30 Min
Patate dolci ripiene (vegan)
1h 50min
Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini
40 min
Terrina di verdure e uova
3sa 20 dk
Funghi ripieni di feta e spinaci
35 min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35 min
Melanzane ripiene di quinoa
1h 35min
Caponata di verdure delle Madonie
50 dk
Seitan con crema di ceci (vegan)
1h 20min