![Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure) Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/41b9082e-c370-4104-a7a6-17629f16afeb/Derivates/bcb53b06-7d5b-40b9-810b-99c5a8f03dec.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di porro a pezzi
- 100 g di cipolla in quarti
- 1 gambo di sedano a pezzi (30 g circa)
- 50 g di burro
- 500 g di acqua
- 100 g di carote pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 150 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino raso di sale
- 500 g di cozze fresche pulite
- 500 g di filetti di merluzzo fresco
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaio di succo di limone
- pane abbrustolito q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2062.5 kJ / 493 kcal
- Białko
- 38.9 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pollo e cavolfiori
40 min
Zuppa del pescatore
50 dk
Zuppa di merluzzo e cozze
50 dk
Manzo alla borgognona
1h 35min
Tom Yum Kung
30 min
Goulash ungherese
1 Std. 45 Min
Brodetto di Fano
1h
Zuppa harira marocchina
40 min
Zuppa di pesce Maiorchina
45 dk
Pollo in umido con zafferano e arancia
1 Std. 25 Min
Minestra di primavera con gallinella e gamberi
1h
Stinchi alle erbe
2 Std.