![Uova e lenticchie con salsa al caprino Uova e lenticchie con salsa al caprino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64f59b82-bf4a-4c15-9eb7-e2322392aa8d/Derivates/53813fd7-231e-42b5-a3a9-4eb88f2b8175.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio di oliva
- 80 g di scalogno
- 150 g di porro (solo la parte bianca), a pezzi
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 550 g di acqua
- 200 g di lenticchie di Puy secche
-
1
cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), sbriciolato - 1 pizzico di pepe macinato
- 150 g di foglie di spinaci freschi
- 4 uova
- 100 g di caprino
- 70 g di yogurt greco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55 min
Cous cous di pollo al limone con salsa tzatziki
40min
Stufato di lenticchie al curry e pollo
8 godz. 45 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1 godz.
Insalata di lenticchie verdi, arance e zenzero
40min
Sundal di ceci
6 godz. 45 min
Fagottini verdi al vapore
45 min
Sformato di fagioli dell'occhio
50 min
Falafel di fave e ceci
40min
Condimento avocado e basilico
20min
Insalata di cous cous carote, ceci e curry
20min
Bocconcini di tacchino speziati alla curcuma
35min