Fisch auf Paprika-Couscous

Fisch auf Paprika-Couscous

3.5 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Kabeljaufilets (ca. 700-800 g)
    2
    4 Rotbarbenfilets, (ca. 700-800 g)
  • Harissa (siehe Tipp)
    1 TL
  • Ras el Hanout (siehe Tipp)
    2 TL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Olivenöl
    2 ½ EL
  • rote Paprikaschoten in groben Stücken
    400 g
  • gelbe Paprikaschoten in groben Stücken
    250 g
  • grüne Paprikaschoten in groben Stücken
    200 g
  • Couscous
    250 g
  • Wasser
    290 g
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Fischfond
    250 g
  • brauner Zucker
    ¼ TL
  • frischer Koriander Blättchen abgezupft
    4 EL
    4 EL frische Petersilie, Blättchen abgezupft

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 43 g
Kalorie 2054 kJ / 492 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 13 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...