Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g Hendlbrustfilets, ohne Haut
- 2 - 3 EL Sojasauce, nach Geschmack
- 2 TL geröstetes Sesamöl
- 120 g Suppengemüse (z. B. Karotte, gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel, Lauch), in Stücken
- 1 - 2 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Scheibe frischer Ingwer (ca. 2 mm)
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 700 g Wasser
- 50 g Glasnudeln aus Reis, in Stücke gebrochen oder mit der Schere geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1090 kJ / 261 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Hackbällchen-Suppe
45min
Hennenknödel-Suppe
1h
Kalguksu (Hähnchen-Nudel-Suppe)
1h 15min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45min
Oliviersalat
3 Std.
Borschtsch mit Rindfleisch
1 Std. 10 Min
Putenbulette Berliner Art
1 Std. 25 Min
Asia-Hühnersuppe
1h 20min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1 Std. 10 Min
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1h 15min
Bihunsuppe
45min