Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sucrée
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre froid, coupé en morceaux
- 185 g de farine de blé
- 25 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
La garniture
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g par feuille), et un récipient d'eau froide
- 40 g de sucre en poudre
- 20 g de jus de citron
- 300 g de fromage à tartiner, type Philadelphia
- 125 g de yaourt nature
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1325.5 kJ / 317.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 38.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux galettes bretonnes et caramel
6 godz. 15 min
Cheesecake à la brousse, carottes et jambon cru
3sa 15 dk
Tartelette fleur à la crème d'amande
1sa 10 dk
Cheesecake au fromage de brebis et aux figues
25hod. 50min
Barres choco-Passion
2h 45min
Soufflés façon tiramisu
25min
Minipannacottas à la pistache
6j 20 menit
Crème brûlée à la bergamote
3u. 40min
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12h 15min
Cake vanille-caramel au beurre salé
40min
Cheesecake chocolat blanc-noix de coco
55min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12h