Gamberi in casseruola con vermicelli

Gamberi in casseruola con vermicelli

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio per friggere
    10 g
  • di zenzero fresco a fette
    5 g
  • peperoncino rosso affettato in diagonale
    1
  • cipollotti a fette
    3
  • gamberoni, crudi, sgusciati privati del filamento intestinale scuro
    10
  • di vermicelli cinesi ammollati in acqua per 10 minuti, tagliati a metà
    100 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di salsa di soia
    3 cucchiai
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di ketchup
    1 cucchiaio
  • di vino di riso
    1 cucchiaio
  • di acqua
    100 g
  • di olio di sesamo (opcjonalnie)
    ¼ di cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 180 kcal / 753 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...