
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 180 g cielęciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej w 3 cm kawałki
- 500 g wody
- ¼ łyżeczki masła
-
300
g młodego, zielonego groszku, w strączkach pokrojonego na kawałki
lub 300 g zielonego groszku, mrożonego - 200 g soku jabłkowego
- 50 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 215 kcal / 898 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Wołowina z warzywami i płatkami ryżowymi (dla dzieci)
25 min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30 min
Ragoût z wołowiną
45 min
Purée z mięsa i szpinaku
40 min
Purée z warzyw i ryby
45 min
Purée z warzyw i mięsa
50 min
Purée z marchewki i ziemniaków (dla dzieci)
35 min