Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 red chilli, halved and deseeded
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp salt (opcjonalnie)
- 2 tomatoes, quartered
Crab Filling
- 20 g fresh coriander
- 1 slice lemon zest
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 1 red chilli, halved and deseeded
- 1 pinch ground cumin
- 300 g fresh crab meat
- 8 sheets filo pastry (approx. 48 cm x 25 cm)
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 5101 kJ / 1217 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 Std.
Sticky Apple Pork Ribs
2 Std. 30 Min
Ham and Mustard Toasts
3 Std.
Pork and Mushroom Broth
1 Std. 25 Min
Rainbow Choux Buns
1 Std. 25 Min
Nordic Chicken and Asparagus Tartlets
1h 35 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1h 45min
Mango Yoghurt with Condensed Milk
10 Std. 10 Min
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45min
Seafood Pizza
2h 45min
Butterscotch Delight
20 Min
Dauphinoise Potatoes
50min