Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 red chilli, halved and deseeded
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp salt (opcjonalnie)
- 2 tomatoes, quartered
Crab Filling
- 20 g fresh coriander
- 1 slice lemon zest
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 1 red chilli, halved and deseeded
- 1 pinch ground cumin
- 300 g fresh crab meat
- 8 sheets filo pastry (approx. 48 cm x 25 cm)
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 5101 kJ / 1217 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min
Brioche Berry Pudding
1 Std.
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM6)
Brak ocen
Crunchy Potato Sticks (TM5)
Brak ocen
Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise
1 Std. 45 Min
Lasagne Bolognese
1 Std. 45 Min
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1 Std. 20 Min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2h 20min
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2j 35 mnt
Breaded Cheese-Stuffed Jalapenos
30min
Goat's Cheese Panna Cotta with Beetroot and Port Jelly, Beetroot Gel and Beetroot Pickles
15h 15min
Couscous with Chicken and Lamb
1h 10min