![Welsh 'Rabbits' Welsh 'Rabbits'](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E09D92C0-0DBF-41F0-992D-926DD84970EF/Derivates/389F41CF-9CD1-47F2-9734-FCE7B722DFED.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 English muffins, halved and toasted
- 150 g Cheddar cheese, cut in pieces
- 1 ½ Tbsp plain flour
- 35 g milk
- 1 tsp Dijon mustard
- 5 - 10 drops Worcestershire sauce, to taste
- 1 pinch fine sea salt
- 8 fresh green peas, for eyes
- 8 sugar snap peas, for ears
- 2 pitted black olives, halved, for noses
- fresh chives, cut in pieces (2 cm) for whiskers
- 1 spring onion, cut in small pieces (5 mm) for teeth
- 2 baby carrots, halved lengthways
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2974.4 kJ / 710.9 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 101.7 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 30.2 g
- Sód
- 446.9 mg