Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 5 sprigs fresh dill, leaves only
- 1200 g water
-
200
g fresh broad beans
lub 200 g frozen broad beans - 300 g freekeh (see tip)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g unsalted pistachio nuts, roasted, finely chopped for garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841 kJ / 201 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Red Lentil Soup
40 min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Hummus with Peas and Beans
25 min
Muhamara dip
5 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10 min
Lentil puree (moujadarra)
1j 25 menit
Red lentil soup with cumin
55 Min
Creamy carrot and lentil soup
35 Min
Chicken with couscous and saffron
1 Std. 15 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 menit
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20 min