Lachsfilets auf Spargeln mit Buchweizen

Lachsfilets auf Spargeln mit Buchweizen

4.0 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Orangenschale
    1 TL
  • Orangensaft (ca. 1 Orange)
    100 g
  • Honig
    30 g
  • Wasabipaste (opcjonalnie) nach Belieben
    ¼ TL
  • Kräutermischung, frisch nur Blätter (z. B. Petersilie, Dill, Koriander)
    10 - 12 Zweigchen
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut ohne Knochen (ca. 4 Filets)
    400 g
  • Salz, feinkörnig nach Belieben
    1 - 2 Prisen
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen nach Belieben
    1 - 2 Prisen
  • Spargeln
    500 g
  • Lauch nur das Weisse, in Vierteln (ca. 160 g)
    160 g
  • Olivenöl, nativ
    20 g
  • Butter
    20 g
  • Buchweizenkorn
    300 g
    300 g weisser Reis, Sorte Jasmin
  • Weisswein, trocken
    100 g
  • Wasser
    750 g
  • Gemüsebouillon
    2 EL
    2 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5l)
  • Zitronensaft (ca.1 Zitrone)
    40 g
  • Kürbiskernen
    30 g
    30 g Sonnenblumenkerne
  • Cashewkern, geröstet, ungesalzen (opcjonalnie)
    100 g
  • Ziegenkäse (alle Sorten) leicht zerkrümelt (optional)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 993 kcal / 4171 kJ
Białko 63.7 g
Tłuszcz 51.9 g
Węglowodany 65.5 g
Błonnik 8.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...