Urządzenia i Akcesoria
Suppe mit Olivenöl, Knoblauch und Mandeln
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 Portionen
Składniki
-
Mandeln, ungeröstet roh, enthäutet200 g
-
Knoblauchzehen2
-
Salz1 TL
-
Paniermehl weiss (vom Vortag)100 g
-
natives Olivenöl extra70 g
-
Sherryessig30 g
-
Wasser kalt800 - 1000 g
-
weisse Trauben geschält (zum Garnieren)20 - 30
-
Mandeln, gehobelt geröstet (zum Garnieren)30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9.73 g
Kalorie
1696 kJ /
406 kcal
Tłuszcz
34.74 g
Węglowodany
13.47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mediterrane Küche
67 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Sauce béarnaise
20 min
Avocadosuppe mit Garnelen
15 min
Tomatensuppe mit Quark
25 min
Lammragout
50 min
Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse
1 godz.
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35 min
Basilikumsuppe
25 min
Thon-Dip
5 min
Tomatencremesuppe
35 min
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Erbsen-Crèmesuppe
40 min
Kürbis-Tomaten-Suppe
25 min