Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mandeln, ungeröstet, roh, enthäutet
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- 100 g Brotkrümel, weiss (vom Vortag)
- 70 g natives Olivenöl extra
- 30 g Sherryessig
- 800 - 1000 g Wasser, kalt
- 20 - 30 weisse Trauben, geschält (zum Garnieren)
- 30 g Mandeln, gehobelt, geröstet (zum Garnieren)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Pilz-Suppe
45 min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 min
Schwimmende Inseln
40 min
Gemüsebouillon für Fondue Chinoise
Brak ocen
Farfalle mit Venusmuscheln und Cherry-Tomaten
30 min
Erbsen mit Schinken
30 min
Frische Tagliatelle mit Steinpilzen
1 godz.
Fruchtsorbet, schnell
10 dk
Minestrone mit Seidentofu
35 min
Ingwer-Limetten Drink
40 min
Himbeer- und Limettensorbet
10 dk
Lauchsuppe mit Schinken-Käse-Schnitte
35 min