Urządzenia i Akcesoria
Suppe mit Olivenöl, Knoblauch und Mandeln
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 Portionen
Składniki
-
Mandeln, ungeröstet roh, enthäutet200 g
-
Knoblauchzehen2
-
Salz1 TL
-
Paniermehl weiss (vom Vortag)100 g
-
natives Olivenöl extra70 g
-
Sherryessig30 g
-
Wasser kalt800 - 1000 g
-
weisse Trauben geschält (zum Garnieren)20 - 30
-
Mandeln, gehobelt geröstet (zum Garnieren)30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9.73 g
Kalorie
1696 kJ /
406 kcal
Tłuszcz
34.74 g
Węglowodany
13.47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mediterrane Küche
67 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Amarettini-Parfait
5 h 50 min
Erbsen-Crèmesuppe
40 min
Tomatensuppe mit Quark
25 min
Kürbis-Orangen-Suppe
35 min
Gulaschsuppe
1 h 5 min
Grüne Erbsenschaumsuppe mit Lachswürfeln
30 min
Gurkencremesuppe
25 min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 min
Thunfischmousse
10 min
Peperoni-Crèmesuppe mit Ingwer
50 min
Tomatencremesuppe
35 min
Engelsspeise
30 min