Forellenmousse
TM5 TM6

Forellenmousse

4.2 (13 ocen)

Składniki

  • 4 Schalotten, in Hälften
  • 250 g Forelle, geräuchert, Filets in Stücken (ca. 4 Filets)
  • 150 g Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
  • ¼ TL feinkörniges Salz
  • 2 Prisen weisser Pfeffer, gemahlen
  • 20 Scheiben Pumpernickel (siehe Tipp) oder Schwarzbrot, mundgerecht (Ø 4-5 cm)
  • 4 - 5 Zweigchen Dill, frisch, zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
257 kJ / 62 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy