Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Fleischstücke, ohne Sehnen und Knochen, gewürfelt
- 300 g gemischtes Gemüse (z.B. Staudensellerie, Karotten, Zwiebeln, Tomaten), in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Stängel Kräutermischung, frisch (z.B. Salbei, Rosmarin), abgezupft
- 150 g Meersalz, grobkörnig
-
30
g Rotwein
lub 30 g Wasser - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Nelke
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 689 kJ / 165 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Paniermehl
5min
Hackbraten mit Pilzen
1 godz. 30 min
Hühnerbouillon Paste
45min
Bernerplatte
1 godz. 15 min
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1 godz.
Fleischvögel mit Gemüse
1 godz.
Vanilleglace mit gesalzenem Karamel
14 godz.
Gemüsebouillonpulver
5h
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 min
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2h 15min
Zuger Kirschtorte
4 Std.
Vanilleglace
12h