Tomatensuppe mit Quark

Tomatensuppe mit Quark

4.4 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    1 EL
  • Tomaten halbiert
    800 g
  • Wasser
    300 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    2
  • Magerquark
    250 g
  • Leinöl
    2 EL
    2 EL Olivenöl
  • Basilikum, frisch Blätter abgezupft, fein geschnitten
    4 Zweigchen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9.2 g
Kalorie 754 kJ / 180 kcal
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...