Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno

Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Salsa
  • di rosmarino fresco gli aghi lavati e asciugati
    4 rametti
  • di cipolle tagliate in quattro
    300 g
  • di burro, non salato
    20 g
  • di acqua
    250 g
  • di aceto balsamico
    20 g
  • dado di carne per brodo (per 0.5 l)
    1
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    5 pizzichi
  • di patate, a pasta gialla densa a fette (5 mm)
    500 g
  • di carote pelate, a fette (5 mm)
    500 g
  • di olio di oliva
    1 cucchiaio
  • salsicce di maiale (circa 120 g l’una), bucherellate più volte su entrambi i lati con un coltello appuntito
    4
Finitura
  • di amido di mais (maizena) express (addensante scuro)
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 545 kcal / 2268 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...