Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de alcachofas frescas
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de maicena
- ½ pastilla de caldo de carne (para 0,5 l.)
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 330 g de cerveza
- 100 g de dados de beicon ahumado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 967 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8.64 g
- Węglowodany
- 5.38 g
- Tłuszcz
- 19.35 g
- Błonnik
- 14.2 g
Alternatywne przepisy
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30 Min
Calamares encebollados
1 Std.
Habas tiernas rehogadas
30 Min
Espinacas con pasas y piñones
15 Min
Sepia al ajillo
25 Min
Alcachofas a la romana
50 Min
Alcachofas al limón
40min
Gazpacho
10 Min
Alcachofas con habitas al azafrán
50 Min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40min
Sardinas en escabeche
48hod. 25min