Spiedino souvlaki di pollo e peperoni con riso

Spiedino souvlaki di pollo e peperoni con riso

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Marinata
  • 20 g di radice fresca di zenzero pelata, a fette sottili
  • 2 spicchi di aglio
  • 100 g di salsa di soia
  • 50 g di miele
  • 1 - 2 cucchiaini di olio di sesamo (5-10 g), a piacere
  • 25 g di salsa barbecue
    25 g di salsa barbecue hoisin
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Pollo e riso
  • 800 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a cubetti (2-3 cm)
  • 400 g di peperoni verdi (circa 2 peperoni), a pezzi (2-3 cm)
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 300 g di riso bianco a chicco lungo
  • 1000 g di acqua
  • 2 cucchiai di amido di mais (maizena) (20 g)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 408 kcal / 1708 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...