Wersje kompatybilne
Fish stew with cassava flour (Muzongué com musseque)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 1 tsp salt
- 1 tbsp lemon juice
- 800 g grouper steak (approx. 4-6 pieces)
- 200 g cassava flour
- 240 g onions, cut in pieces
- 450 g tomatoes, cut in pieces
- 40 g vegetable oil
- 800 g water
- 200 g salt cod, soaked and drained
- 400 g sweet potatoes, cut in slices
- 400 g cassava root, cut in slices
- 2 bananas (approx. 240 g), cut in slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2686.2 kJ / 642 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basil pesto
10 Min
Quick cheese soufflés
45 Min
Béarnaise sauce
15 Min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Gazpacho
1h 15min
Asparagus cream soup
30 min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15min
Creamy courgette soup
25 Min
Menu with ginger-pea soup, lemon salmon, broccoli and potatoes
45 Min
Smooth fennel and carrot soup
40 min
Cod with citrus butter
50 Min
Monkfish and prawn soup
1h