![Duck foie gras Duck foie gras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/758a9cdb-5eaa-42d9-bba6-0940b520dcd1/Derivates/9f089fa0-c999-4f5c-9a8d-4d92821f6be1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 raw foie gras (500-600 g)
- 4 tbsp cognac
- 2 tsp salt
- 1 pinch mixed peppercorns
- 1 pinch mixed peppercorns, to taste
- 800 g water, plus extra to cool
- 300 - 400 g ice cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1430.4 kJ / 347.6 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Duchess Potatoes
1u. 10min
Whisked Egg Whites
5 min
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30min
Egg-Free Mayonnaise
10min
Pears in red wine
3h 20min
Asturian rice pudding
1h
Orange Jellies
1u. 10min
Mushroom Pâté
1h 30min
Charoset
10min
Chicken Fricassee (Metric)
55 Min
Chopped Garlic
5 min