![Spiced pork terrine Spiced pork terrine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E05F4B0-E884-45F6-BA81-A21EAE421131/Derivates/DF6836A9-B567-45BF-90C1-52D313AC4AA5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pork throat fat, cut in pieces (approx. 2 cm)
- 500 g pork chine, boneless, cut in pieces (approx. 2 cm)
-
1 - 2
tsp fruit brandy (e.g. apple) (optional)
lub 1 - 2 tsp warm water - 2 tbsp warm water
- 2 tbsp raisins
- 40 g nuts, shelled
- 50 g dried apricots, pitted
- 40 g dried figs
- 50 g prunes, pitted
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 1 egg
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground pepper
- 2 dried bay leaves
- 1 pork caul fat
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1176 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Baked cheesecake
2h 55min
Sourdough Bread with Olives
5h 20min
Marinated peppers
55min
Sikil Pak (Pepita Dip)
25 Min
Potato and pork rib stew (patatas guisadas con costillas adobadas)
1hod.
Blitva
35 min
Grah i Varivah (Bean Soup)
2 Std.
Mussels in spicy tomato sauce
45 Min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1h 55min
Hakka Yam Abacus
20 Min
Ukrainian borscht
35 min
Avocado and Banana Ice Cream
6 godz. 15 min