Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato sauce
- 2 cm fresh ginger root, peeled, cut in pieces
- 1 red chilli, cut in halves and deseeded
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 tsp salt
- 2 tomatoes, cut in quarters (approx. 200 g)
Crab filling
- 20 g fresh coriander leaves
- 1 tbsp lemon zest
- 1 garlic clove
- 1 tsp salt
- 1 red chilli, cut in halves and deseeded
- 1 pinch ground cumin
- 300 g crab meat, fresh, without shell
- 8 sheets filo pastry (approx. 48 cm x 25 cm)
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 5101 kJ / 1217 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brown Rice Salad with Trout
35min
Pear and Cucumber Smoothie
10min
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1h 50min
Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney) Metric
1h 30min
Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)
12h 50min
Tomato Sauce
40min
Jacket potato mice
1 godz. 15 min
Steak tartare
30 min
Sweet or savoury pancakes
35min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30 min
Corn Pudding - Pastelera de Choclo
1 godz.
Quick Refried Beans
20min