Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed apples
- 4 apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), unpeeled or peeled
- 2 - 3 tbsp lemon juice (25 g)
- 500 g water
Cider sabayon sauce
- 50 g sugar
- 1 egg
- 3 egg yolks
- 160 g dry cider
- 2 tsp cinnamon sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Boiled eggs
20 Min
Strawberry jam
1h 5 min
Gluten Free Almond Cake with White Chocolate Topping
2h 50min
Lemon Ginger Sour
Brak ocen
Vanilla sugar
72h
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Creamy courgette soup
25min
Avocado dressing
10 Min
Mustard and dill vinaigrette
5 Min
Mexican chicken soup
40 Min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35 Min
Cream cheese spread with radishes
5 Min