Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g shallots, peeled and halved
- 1 garlic clove, small
- 100 g olive oil, divided
- 10 g white balsamic vinegar
- 10 g sherry vinegar
- 15 g lemon juice
- 30 g Dijon mustard
- 45 g maple syrup, pure
- ¼ tsp salt
- black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 4641.6 kJ / 1109.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 100.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 450.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hearty Seafood Chowder
1h
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Warm Bacon and Shallot Vinaigrette
25 min
Summer Coleslaw
15min
Chunky Guacamole
10min
Pickled Red Onions
1u. 50min
Guacamole
5min
Charoset
10min
Baba Ganoush
1h
Creamed Spinach
30 min
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5min
Artichoke Alfredo Sauce
45 min