Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g shallots, peeled and halved
- 1 garlic clove, small
- 100 g olive oil, divided
- 10 g white balsamic vinegar
- 10 g sherry vinegar
- 15 g lemon juice
- 30 g Dijon mustard
- 45 g maple syrup, pure
- ¼ tsp salt
- black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 4641.6 kJ / 1109.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 100.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 450.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Olive and Thyme Goat Cheese Dip
10min
Middle Eastern planked salmon
1h 40min
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM6)
1 Std. 30 Min
Potato Gratin
1h 10min
Aperol spritz sorbet
8 godz. 20 min
Herb Butter (Maître d'Hôtel Butter)
10min
Patatas Bravas with Aioli
1h 15min
Spiced Plum Lemonade
10min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 Min
Lime coriander vinaigrette
10min
Berry Dream (TM6)
10min