Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batbout dough
- 320 g water
- 2 tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
lub 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal wheat flour
- 240 g durum wheat semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat piece, sinew free, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika powder
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g canned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 111 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Mole Verde
Brak ocen
Salmon tartare
10min
Turkey Breast with Creamy Potato Soup
27 Std.
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 godz. 35 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1sa
Almond briouats with honey and sesame seeds
2 Std.
Molten Caramel Centre Muffins
25 dk
Semolina pancakes (Beghrir)
1sa
Moroccan chicken and couscous
45min
Vegetable-potato-meat purée
35min
Mixed Paella (Hestan Cue™) Metric
40min
Ceviche
1 Std. 10 Min