Filet de poulet en sauce aux champignons et pommes de terre

Filet de poulet en sauce aux champignons et pommes de terre

4.1 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 2 c. à café de sel fin
  • 300 g de pommes de terre épluchées et en morceaux (3-4 cm)
  • 2 filets de poitrine de poulet sans peau (150-200 g chacun ), coupés en lamelles (1 cm)
  • ½ citron bio de préférence, zeste râpé et jus uniquement
  • 1 pincée de poivre noir, fraîchement moulu
  • 50 g d'échalotes
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 150 g de champignons de Paris, frais en tranches
  • 30 g de vin blanc sec
  • 100 g de crème de soja
  • 1 - 2 pincées de noix de muscade moulue
  • du poivre noir, fraîchement moulu selon goût

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 606 kcal / 2535 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...