Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 3 gousses d'ail
- 4 c. à soupe de beurre à rôtir
- 800 g de viande de bœuf, morceaux à ragoût (3 cm)
- 1 c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 30 g de farine blanche
- 30 g de concentré de tomates
- 160 g de lard à rôtir, en tranches, en lanières (2 cm)
- 1 feuille de laurier, sèche
- 1 clou de girofle
- 1 brin de romarin, frais
- 500 g de vin rouge
- 230 g de champignons de Paris, frais
- 150 g de petits oignons blancs, au vinaigre (grelots)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2575 kJ / 615 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Purée de pommes de terre
45 min
Cuisson du riz
25 min
Poulet stroganov
50 min
Lasagnes
2h
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 min
Sauce béchamel
15 Min
Gratin de chou-fleur
55 min
Purée Parmentier nature
55 min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons (2 portions)
50 min
Filet mignon de porc en croûte
1h 15min
Purée de pommes de terre classique
50 min
Velouté courge-coco
45 min