Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 3 gousses d'ail
- 4 c. à soupe de beurre à rôtir
- 800 g de viande de bœuf, morceaux à ragoût (3 cm)
- 1 c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 30 g de farine blanche
- 30 g de concentré de tomates
- 160 g de lard à rôtir, en tranches, en lanières (2 cm)
- 1 feuille de laurier, sèche
- 1 clou de girofle
- 1 brin de romarin, frais
- 500 g de vin rouge
- 230 g de champignons de Paris, frais
- 150 g de petits oignons blancs, au vinaigre (grelots)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2575 kJ / 615 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Gratin de chou-fleur
55 dk
Sauce béchamel
15 Min
Poulet stroganov
50 dk
Lasagnes
2h
Purée de patates douces
1sa
Filet mignon de porc en croûte
1h 15min
Purée de pommes de terre classique
50 dk
Asperges et hollandaise au yogourt
30 Min
Purée Parmentier nature
55 dk
Gratin de pommes de terre (TM6)
1 Std. 10 Min
Saucisse rôtie, légumes et sauce à l’oignon
45 dk
Sauce bolognaise
3 Std. 15 Min