![Turkey roulade with pancetta and porcini sauce Turkey roulade with pancetta and porcini sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AC5CB4E5-8436-4D04-9139-84645CE06940/Derivates/17179503-D1EC-4DA9-B43D-98142F795961.jpg)
Wersje kompatybilne
Turkey roulade with pancetta and porcini sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sprig fresh rosemary
- 600 g turkey breast fillet, skinless, boneless, butterflied
- 8 processed cheese slices
-
260
g pancetta, sliced
lub 260 g prosciutto, sliced - 1 garlic clove
- 1 shallot, cut in half
- 30 g butter
- 300 g water
- 200 g dry white wine
- ½ vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 20 g dried porcini mushrooms, soaked and squeezed
- 5 drops Worcestershire sauce
- 50 g cream, min. 30% fat
- 2 pinches freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 14238 kJ / 3403 kcal
- Białko
- 263 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 255 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta alla Norma
50 Min
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM6)
3 Std. 40 Min
Ratatouille Galette (TM5)
1 Std. 30 Min
Sous-vide Pork Loin, Pears and Chocolate Sauce
2h 55min
Tarte Tatin
Brak ocen
Lamb with Black Garlic Romesco and Pickled Chives (Wylie Dufresne)
80 godz. 10 min
Cherry tomatoes stuffed with goat's cheese and prosciutto
1 Std.
Pulled pork with steamed buns
3h
Raspberry Peach Crumb Cake
2h
Poppy seed strudel
3h 15min
Sugar glaze
5 Min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min