Polnischer Kartoffelkuchen

Polnischer Kartoffelkuchen

3.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 Stücke

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Paniermehl zum Einstreuen
  • Knoblauchzehen
    2
  • Karotten in Stücken
    100 g
  • Kartoffeln in Stücken
    1000 g
  • Zwiebeln geviertelt
    70 g
  • Öl
    15 g
  • Speckwürfel
    200 g
  • Eier
    2
  • Weissmehl
    100 g
  • Speisestärke
    10 g
  • Majoran getrocknet
    2 EL
  • schwarzer Pfeffer
    1 - 1 ½ TL
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • Crème fraîche

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 284 kcal / 1192 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...