Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter, zum Einfetten
- Paniermehl, zum Einstreuen
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Karotten, in Stücken
- 1000 g Kartoffeln, in Stücken
- 70 g Zwiebeln, geviertelt
- 15 g Öl
- 200 g Speckwürfel
- 2 Eier
- 100 g Weissmehl
- 10 g Speisestärke
- 2 EL Majoran, getrocknet
- 1 - 1 ½ TL schwarzer Pfeffer
- 1 ½ - 2 TL Salz
- Crème Fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 284 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dreikönigsküchlein
3klst
Topinamburpüree
40 Min
Gazellenhörnchen
1 Std.
Orangenrolle
30 Min
Kohl-Kürbis-Suppe
45min
Mangold-Crèmesuppe
35 Min
Baumnussguetzli
1h 15 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45min
Rahm-Griesspudding
20min
Hühnerbouillon Paste
45min
Haselnuss-Schoko-Küsse
1 godz. 25 min
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2h 30 min