Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Spitzkohl, in Stücken (3 cm)
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 200 g Rahm
- 15 g Maisstärke (z. B. Maizena)
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Paprika edelsüss
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Crèmesuppe
50min
Bohnensalat mit Speck
40 min
Rosenkohl-Risotto mit Speck
30 Min
Grüne Bohnen mit Tomaten und Petersilie
55 λεπτ.
Linsensuppe
8sa 45 dk
Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce
1 godz. 50 min
Mangold-Crèmesuppe
35 min
Blumenkohlgratin
55 λεπτ.
Fischbällchen mit Kartoffeln, Kohlrabi und Dill-Sauce
1 Std.
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45min
Karotten-Erbsen-Gemüse
35 min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40 min