Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, frisch
- 40 g Butter, in Stücken
-
500
g Karotten, in Scheiben (5 mm)
lub 500 g Kohlrabi, in Stiften (1 x 3 cm) - ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- ¾ TL Zucker
- ½ TL Weizenmehl (opcjonalnie)
- 100 g Rahm
- 100 g grüne Erbsen, gefroren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 927 kJ / 223 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Bohnensalat mit Speck
40 min
Gemüsesuppe
25min
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
50 min
Rosenkohl-Risotto mit Speck
30min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55 Min
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
1h 10 min
Tomatensauce für jeden Tag
30min
Blumenkohlgratin
55 Min
Rohkostsalat
10 Min
Menü: Spinatrisotto mit Karotten-Apfel-Salat
40 min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40 min
Hamburger mit Coleslaw
40 min