Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, frisch
- 40 g Butter, in Stücken
-
500
g Karotten, in Scheiben (5 mm)
lub 500 g Kohlrabi, in Stiften (1 x 3 cm) - ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- ¾ TL Zucker
- ½ TL Weizenmehl (opcjonalnie)
- 100 g Rahm
- 100 g grüne Erbsen, gefroren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 927 kJ / 223 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Blumenkohlgratin
55min
Gemüsecremesuppe
45min
Kartoffelsalat
1h 5min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40 Min
Apfelmus
20min
Fischbällchen mit Kartoffeln, Kohlrabi und Dill-Sauce
1 godz.
Zucchettibeilage
30 min.
Apfel-Karotten-Rohkost
5min
Bohnensalat mit Speck
40 Min
Kartoffelsalat Badische Art
6h
Gschwellti (Gekochte Kartoffeln)
30 min.
Grüne Bohnen mit Tomaten und Petersilie
55min