Hackfleischbällchen mit Tomatensauce

Hackfleischbällchen mit Tomatensauce

4.2 121 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Fleischbällchen
  • Brot frisch oder altbacken, in Stücken
    40 g
  • Milch
    80 g
    80 g Wasser
  • Petersilie, flachblättrig abgezupft
    6 - 12 Stängel
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    1
  • Rindshackfleisch
    400 g
  • Eier
    2
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • pflanzliches Öl zum Einfetten
Tomatensauce und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln halbiert
    50 - 80 g
  • Olivenöl, nativ
    20 g
  • passierte Tomaten, aus der Dose
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26.4 g
Kalorie 1472.7 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 9.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...