Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Dinkelkörner
- 250 g Mehl
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 30 g Öl
- 180 g Wasser, lauwarm
Belag und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Rapsöl
- 1 Paprika, in Stücken
- 400 g Möhren, in Stücken
- 8 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft (ca. 60 g)
- 8 - 10 Oliven, grün, entsteint
- 150 g Wasser
- 30 g Tomatenmark
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 200 g Gouda, in Stücken
- 1 - 2 frische Chili, entkernt, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2922 kJ / 699 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 11.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
1h 35min
Sattmacher-Pizza
1h
Pizza mit Ratatouille
3 Std.
Kartoffel-Auflauf "Venezia"
1h 20min
Roggenpizza mit Tomaten-Paprika-Sauce
1h 40min
Gemüsepizza
1h 40min
Champignonpizza
1h 40min
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1 Std. 25 Min
Paprika-Pizza
1 godz. 55 min
4-Käse-Pizza
3h 50min
Bauernpizza
1h 40min
Pizza für 2 Bleche mit Grundsauce und Käse als Belag
1h 40min