Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Blondie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 Stücke
Składniki
-
Cashewkerne, geröstet, ungesalzen200 g
-
weiße Kuvertüre300 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Eier4
-
Salz¼ TL
-
Haferflocken blütenzart200 g
-
Mehl200 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Schokotropfen zartbitter100 g
-
Birnen geschält, in Spalten600 g
-
Zitronensaft2 EL
-
Aprikosenkonfitüre80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1510 kJ /
361 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 godz. 10 min
Kokos-Orangen-Muffins
45 min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 godz. 10 min
Zitronen-Apfel-Tarte
1 godz. 15 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 godz.
Bratapfelkuchen
7 godz.
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 godz. 30 min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min