Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes, pelées
- 30 g de cosses de psyllium
- 2 c. à café de levure, sans gluten
- 1 c. à café de sel fin
- 3 blancs d'oeufs
- 30 g de vinaigre
- 250 g d'eau, bouillie
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1260 kJ / 300 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Petits pains sans gluten (TM5/6 Metric)
1 Std. 20 Min
Pain complet sans gluten
4h
Glace au tofu et au chocolat
6h 10min
Paella aux haricots rouges
55min
Amandes cacao moka
50min
Farine de riz
10min
Barres d'avoine végétariennes au fromage
45min
Muesli croustillant
2 Std.
Pain à la farine de millet
2 godz. 35 min
Farine simple sans gluten
Brak ocen
Focaccia sans gluten
1h
Lait aux noix (TM6 Metric)
10min