Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes, pelées
- 30 g de cosses de psyllium
- 2 c. à café de levure, sans gluten
- 1 c. à café de sel fin
- 3 blancs d'oeufs
- 30 g de vinaigre
- 250 g d'eau, bouillie
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1260 kJ / 300 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Pain de mie sans gluten
1 Std. 40 Min
Farine simple sans gluten
Brak ocen
Farine de riz
10 dk
Pizza à la farine d'épeautre
Brak ocen
Focaccia sans gluten
1hod.
Biscuits au quinoa
1hod.
Pain aux pépites de chocolat sans gluten
1h 10min
Pain sans gluten aux fruits secs
2h 15 min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1h 10min
Pain à la farine de millet
2h 35 min
Petits pains sans gluten (TM5/6 Metric)
1 Std. 20 Min
Pain complet sans gluten
4h