Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 175 g de beurre, in Stücken
-
½
cube de levure boulangère fraîche (ca. 10 g), zerbröckelt
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 1 c. à café de sucre
- 500 g de farine
- 2 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf, verquirlt
- 1 c. à soupe de graines de cumin (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains du 1er août
1h 10min
Bâtonnets aux noisettes
1j 50 menit
Crackers au fromage
1h
Beignets au sérac
Brak ocen
Pain grillé suédois aux graines de pavot et au romarin
Brak ocen
Pain sandwich
3h
Petits pains au yogourt et sésame
1hod. 30min
Tourte au sureau et yogourt
7h 15min
Tartare de légumes
25min
Barres aux baies
1h
Pain aux graines de lin
1hod. 30min
Pain paysan
3h