Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 175 g de beurre, in Stücken
-
½
cube de levure boulangère fraîche (ca. 10 g), zerbröckelt
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 1 c. à café de sucre
- 500 g de farine
- 2 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf, verquirlt
- 1 c. à soupe de graines de cumin (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare de légumes
25min
Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites)
45min
Couronne aux herbes et à l’ail
3h 30min
Pâté uranais
1h 50min
Beignets au sérac
Brak ocen
Liqueur de baie
30min
Tortillas de chia et quinoa et trio de dips
1h 45min
Escargots aux légumes
1h 20min
Biberlis d'Appenzell
2 godz. 20 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Focaccia aux anchois
1h 45min
Läckerli de Bâle
1 godz. 10 min