Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Muffins
- 2 œufs
- 150 g de sucre
- 100 g beurre, non salé (du lait de vache), à température ambiante, en morceaux
- 120 g de lait de coco
- 50 g de noix de coco râpée
- 250 g de farine
- ½ sachet de poudre à lever
- 1 pincée de sel
- 200 g de framboise, fraîches ou dégelées
Topping
- 400 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 30 g d'amidon
- ½ gousse de vanille, la pulpe uniquement
- 200 g beurre, non salé (du lait de vache), à température ambiante, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1800 kJ / 431 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux 3 chocolats
4h
Gâteau choco-coco
40min
Génoise
1h 50min
Gâteau de Pâques
1h 55 min
Tarte au chocolat au lait et fraises
4 Std. 45 Min
Brownies
45min
Macarons au caramel
1h 50min
Tartelettes aux fraises
1 godz. 15 min
Brownies
1 godz.
Biscuits fourrés type Oréo®
3h 50min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Pancakes américains
40min