Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
c. à café de levure sèche (4 g)
lub 10 g de levure fraîche - 270 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 500 g de farine fleur
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1000 kJ / 238 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Petits pains au lait
2 Std. 5 Min
Pâte feuilletée, rapide
2h
Pâte à pizza
1h
Cookies
50min
Nuggets de poulet avec country cuts et ketchup
1h
Pains Naan à la coriandre
1 Std. 15 Min
Houmous
5min
Petits pains burger (buns)
1 godz. 45 min
Hot-dogs grillés
2h
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Pancakes américains
40 min