Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Alcachofas
- 1000 g de agua
- 2 - 4 alcachofas
- sal gruesa, al gusto
- 1 cda de aceite de oliva
Aderezo de ajo
- 250 g de aceite
- 1 diente de ajo
- 1 huevo
- 1 limón verde, sólo el jugo
- 1 pizca de pimienta negra recién molida
- 1 pizca de orégano seco
- 3 cdas de vinagre de vino blanco
- 1 cda de mostaza
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2524 kJ / 601 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espárragos con mantequilla balsámica
35 dk
Espárragos al vapor (800 g) en Varoma
40 dk
Ensalada de betabel
1 Std. 10 Min
Arroz de Coliflor
25 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 dk
Betabeles con alioli de cilantro
55 dk
Sopa de calabacitas
40 dk
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5 menit
Crema de jitomate
30 Min
Ensalada de coles de bruselas
35 dk
Portobellos rellenos
35 dk
Dip de espinaca y alcachofa
20 dk