Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Alcachofas
- 1000 g de agua
- 2 - 4 alcachofas
- sal gruesa, al gusto
- 1 cda de aceite de oliva
Aderezo de ajo
- 250 g de aceite
- 1 diente de ajo
- 1 huevo
- 1 limón verde, sólo el jugo
- 1 pizca de pimienta negra recién molida
- 1 pizca de orégano seco
- 3 cdas de vinagre de vino blanco
- 1 cda de mostaza
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2524 kJ / 601 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de jitomate
30 min
Ensalada César
15min
Espárragos con mantequilla balsámica
35 Min
Espárragos al vapor (800 g) en Varoma
40 min
Puré de betabel
1j
Betabeles con alioli de cilantro
55 Min
Sopa de cebolla TM6
55 Min
Ensalada de betabel
1h 10 min
Reducción de vinagre balsámico
1j 20 menit
Filete a la pimienta
20 min
Aderezo de mostaza y balsámico
5 min
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5 min